Op 12 november 2019 zijn onze voorgangers Broeder Leen Koster en Zuster Trudy samen met broeder Piet afgereisd naar Suriname voor een eindtijdconferentie. Lees hier snel meer over in deel II van de zendingsreis.

Zendingsreis Suriname Deel II (12 november – 26 november 2019)

Woord van de voorganger, vanuit Suriname(deel 2).

Hallo allemaal,


Hier is deel twee van onze reis naar Suriname. Ik had u eerder al geschreven over de samenkomsten in Moengo. Na Moengo ging de rit vanuit Lob makandra naar Groningen en duurde 45 minuten. De weg was (onlangs) grotendeels geasfalteerd, de reis verliep dan ook voorspoedig.

De heenreis:
Onderweg zie je ook hier weer de schoonheid van Gods natuur. Suriname is letterlijk een oerwoud, waar wegen en dorpen in zijn gebouwd. Suriname is het groenste land ter wereld, met maar liefst 93 % bosdekking. Dat zie je dan ook steeds weer terug. Vanuit het district Wanica reden we de brug van de Saramacca rivier over, wat een prachtig uitzicht gaf. Links en rechts het oerwoud, met de rivier hevig stromend er tussenin. We reden het district Saramaca binnen en kwamen 20 minuten later in Groningen aan.

De samenkomsten:
Ook hier was het even aanpoten om alles in orde te krijgen, wat geluid en beeld betreft. De eindtijdpresentaties worden namelijk via Powerpoint vertoond en het geluid moest aangesloten worden, maar de mengtafel stond te ver weg. Uiteindelijk kon men een geluidsbox bij de laptop neerzetten, toen hadden we geluid. Het is altijd weer een verrassing of alles het doet. Eerder op de dag moest ik al op zoek naar een nieuwe presenter, daar de rode pointer van mijn oude presenter het niet meer deed. In Paramaribo heb ik uiteindelijk een nieuwe kunnen aanschaffen, voor een zacht prijsje, dus dat probleem was en is opgelost. Uiteindelijk, rond de klok van 19:30, een half uur later, sprak ik over “de tekenen van de eindtijd”. Ja, net als in Moengo kwamen de mensen hier ook veelvuldig te laat. De mensen zaten in elk geval geboeid te kijken. Je ziet dat deze mensen het Woord van God ‘indronken’. Met nieuwe filmpjes en andere actuele zaken, zie je dat de Bijbel zo accuraat is. Je ziet alles voor je ogen gebeuren. De meeste mensen die er waren zijn van Hindoestaanse afkomst. Het was een geslaagde avond en we zijn de Heer dan ook weer zeer dankbaar dat mensenharten aangevuurd werden.


Na afloop werden we gevraagd om bij de voorganger (br. Hira en zijn vrouw) thuis te komen eten. We werden zeer gastvrij ontvangen en kregen roti voorgeschoteld. Een soort pannekoek met aardappel, kip, boontjes, met een kruidenmengsel van kerry en een zeer pittig gekruid goedje, waar mango in zat. Aan eten geen gebrek in Suriname. Alles is veel, heel veel, en lekker. Vermoeid, maar voldaan, reden we weer naar ‘huis’ terug, alwaar we rond 23:00 uur arriveerden


De volgende dag reden we weer naar Groningen, voor een tweede avond van de “Eindtijd in beeld conferentie”. Ik sprak wederom over “de vrouw op het beest”en over “de Opname en de Grote verdrukking”. De mensen zeiden na afloop dat ze er veel van geleerd hebben en dat is nu net de bedoeling. Heel wat christenen horen nooit zo veel over de eindtijd. Daarom is het goed om daar over te prediken. We leven in een spannende tijd en Jezus heeft ons gezegd waakzaam te zijn. Hij komt als een dief in de nacht! Zorg ervoor dat Zijn komst u niet zal overvallen. Na afloop van de samenkomst gingen we wederom naar het huis van de voorganger en zijn vrouw. We kregen daar een heerlijk kopje saotosoep. Dat smaakte fantastisch. Hierna keerden we weer naar onze thuisbasis, “Lob Makandra, terug.
Het waren zeer drukke dagen voor mij, maar wel mooie en vruchtbare dagen! Na een dagje vrij gaan we morgen naar Paramaribo, waar we 2 samenkomsten zullen hebben, op vrijdag en zaterdag. Er is overigens veel aandacht voor de eindtijdconferentie, zowel op radio, alsmede via televisie. Dat is mooi, want het is dan ook een belangrijke boodschap voor alle mensen. Zondag zullen we naar de gemeente “Bribi”gaan, alwaar ik zal voorgaan.

Ik doe u de hartelijke groeten, ook van zr. Trudy en br. Piet.

Vergeet niet voor ons te bidden, alstublieft

Gods zegen,

Uw voorganger,
br. Leen Koster