Christelijke muziek geeft mij rust en kracht

Christelijke muziek geeft mij rust en kracht. Iedereen heeft weleens op zijn of haar eigen manier contact of een aanraking met God de Vader. Zo gebeurt het mij regelmatig als ik in de morgen wakker wordt en er een lied in mij opkomt.....

"Van Henk Klompien" , Nieuwerkerk aan den IJssel , 27-04-2020

 

....Vaak eerst alleen een zin, maar soms ook een compleet lied welke je dan vervolgens de hele dag meeneemt en blijft neurieën. Vaak is dit het gevolg van de dag daarvoor toen ik in voorbereiding op de bediening van de samenkomst was, of na het lezen van een tekst uit de bijbel.


Er is ooit een tijd geweest dat ik helemaal niet gaf om Christelijk muziek, ik luisterde veel liever naar de wereldse popmuziek op cd en de radio. Een wending in mijn leven heeft hier verandering in gebracht. Ik had er voor gekozen mij te laten dopen door onderdompeling, de traditie die daarbij hoort is dat je een persoonlijk lied uitzoekt, welke dan voor je gezongen wordt als het moment van doop daar is. Best moeilijk, want ik was eigenlijk nog maar net bij de evangelische kerk, en ik kende nog maar weinig nummers, alleen de gezangen en psalmen, en wat glorieklokken liederen.

Een lieve broeder uit de gemeente liet mij wat liederen horen, om inspiratie op te doen. Een nummer wat steeds bij mij terug kwam, was “laat het huis gevuld zijn” (opwekking 623). Al was dat niet mijn eerste keus, dacht eerder aan een lied dat aansloot en paste bij de tekst van mijn belijdenis destijds Psalm 23:4 , maar na het beluisteren van liederen die daarop gebaseerd zijn, was ik niet overtuigd. Na een gebed bij het schrijven van mijn getuigenis, kreeg ik opnieuw het lied, nou dat moet het dan zijn. Telkens opnieuw als we hem weer spelen en zingen in de dienst, volgt er een traan en kippenvelmoment. Ja dat was mijn lied, bij de doop, herinnering aan een mooi moment samen met Jezus, daar in het water.


Christelijke muziek geeft mij rust, kracht en inspiratie om mijn doel te bereiken. Ook telkens wanneer ik even een moment heb, dat het even tegen zit, is daar weer een bevestiging om door te gaan. Onlangs ook weer toen de druk op het werk mij even teveel werd, riep ik God aan, en gaf Hij mij toen een prachtig lied “God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie” (Opwekking 429) . Dank U Heer dat ik deel van Uw plan mag zijn. En mag zingen ter ere van U.

Gods Zegen,
Henk Klompien (backing vocal)